Twitter Club RACC Facebook Club RACC
CAT | ESP
MOTOS
AMB ÀNGEL
DE LA GUARDA
Bateries, rodes i sistema elèctric són la principal causa de les avaries que pateixen els motoristes. El RACC t’ajuda.

Per Antoni Capilla
300.000 MOTOS A BARCELONA
Espanya és, després d’Itàlia, el país amb més motos d’Europa: uns tres milions. I Barcelona és, després de Roma, la ciutat amb més vehicles de dues rodes del continent. Per la capital catalana circulen més de 300.000 motos, el 30% del seu parc tota l de vehicles. El RACC, que a l’any repara al voltant de 40.000 motocicletes als carrers i carreteres del nostre país (és a dir, més de 100 al dia), ha analitzat la tipologia d’avaries més freqüents.
EL RACC REPARA EL 83% DE LES MOTOS A L’INSTANT
La taxa de reparació de a l’instant en motocicletes del 83% és lleugerament inferior al 88% que es produeix en les assistències a cotxes. Per què? La diferència cal atribuir-la a les majors dificultats que hi ha a l’hora de fer una reparació d’urgència d’una moto. Un dels motius d’aquesta complicació afegida és que el motor acostuma a estar protegit per un carenat que cal desmuntar per a que els mecànics hi puguin fer la reparació. Altres handicaps per als nostres mecànics són l’absència de roda de recanvi, l’exposició del sistema elèctric a la humitat i la manca d’estandardització dels sistemes electrònics amb els ordinadors.
NOMÉS 25’ D’ESPERA!
Un equip especialitzat de mecànics del RACC t’ajuda davant de qualsevol incidència amb moto, tant si condueixes la teva pròpia motocicleta com si circules amb qualsevol altre vehicle de dues rodes. Les 24 hores al dia, els 365 dies de l’any. Per reclamar aquesta assistència en cas d’avaria de la moto, només cal que truquis al 902 106 106 i expliquis la incidència patida. Tres minuts després de fer la trucada, rebràs un SMS de confirmació de la incidència. El temps d’espera fins que arriba el mecànic és d’uns 25 minuts, durant el qual podaràs comprovar, des del teu telèfon mòbil, la localització exacta del cotxe d’assistència RACC i el seu itinerari fins al lloc on s’ha produït la incidència. Fins on estàs tu. Perquè puguis seguir el teu recorregut.
L’ASSEGURANÇA DE MOTO PER 125 EUROS
La gran majoria d’assistències a moto es presten en grans ciutats i a motos de tipus scooter. Si ets un d’aquests motoristes urbans potser t’interessi una pòlissa de moto amb cobertura de robatori... i sense franquícia! El RACC te l’ofereix, i a un preu assequible de només 125€ amb tot inclòs. Aquesta assegurança ofereix un ampli ventall de garanties i la possibilitat de personalitzar la pòlissa de moto amb cobertures opcionals, tant per la roba del motorista com per al equipament extra de la moto, el robatori aïllat de rodes i neumàtics, o la realització del curs de recuperació de punts.
TAMBÉ T’INTERESSA…
MOTOS LLEUGERES MÉS SEGURES
Ús dels sistemes de frenada ABS i CBS
SENSE ABAIXAR LA GUÀRDIA
L’accidentalitat en moto, a examen