Twitter Club RACC Facebook Club RACC
CAT | ESP
EMPRENEDORS RACC
Nous projectes a la xarxa
Si ets soci emprenedor, aquesta és la teva secció!
Vols sortir-hi? Escriu a participa@racc.es i explica’ns què fas!
Publicarem el teu projecte a les revistes i les xarxes socials del RACC.
Internet està canviant la nostra forma de relacionar-nos i també ens ajuda a millorar el nostre dia a dia. La informació ara és al núvol, en servidors remots, perquè hi puguem accedir des del mòbil. Projectes com ‘A un clic del cole’, d’Alejandro Zulueta, que dóna als pares informació dels seus fills a l’escola. El de Carlos Borda i Jesús Royo, BR Manager, que volen contribuir a establir contactes mundials per als negocis. Docpopuli, d’Eduard Pujol, que facilita l’arxiu digital de documents. O Voluntad Digital, de José Miguel Arroyo, que cuida la nostra reputació en línia.

Per Susanna Ginesta
ALEJANDRO ZULUETA
A un clic del cole
aunclicdelcole.com
La informació de l’escola,
al mòbil
“Després de sentir una conversa sobre a quina hora sortien els nens de l'escola, se'm va acudir crear, amb els meus socis, fa un any i mig, una plataforma al núvol d'informació curricular de les escoles privades i concertades amb accés per a tothom. Els professors poden posar-hi els deures, treballs, notes, incidències... i els pares poden consultar des del mòbil si el seu fill s'ha portat bé, quins deures tenen i veure comparatives; una part d'aquests serveis són de pagament. Per al projecte vaig rebre suport del programa Yuzz d'Emprendedores Banco de Santander i tinc l'objectiu de guanyar-me una plaça per anar a finals d'any a Sillicon Valley per buscar un soci i fer el salt internacional”.
Emprendre és...
acceptar el risc com a part de la teva vida. Cada decisió que prens té un risc i has de saber conviure-hi i que no t’ofegui.
EDUARD PUJOL
Docpopuli
docpopuli.com
Arxivador digital personal
i per a empreses
“Amb en Ramon Besora vam tenir la idea d’unificar en un arxivador digital segur tots els documents que tenim a casa i que són importants. Vam començar amb les factures, que Docpopuli busca a cada portal i desa, però també s’hi poden guardar analítiques, documents de prevenció de riscos laborals, etc. Després d’un any i mig de feina, vam crear també Docpopuli empreses, un servei que funciona com una oficina de correus per a les empreses, que actuen d’emissores de documents dels seus treballadors i clients, per exemple enviant les nòmines. S’estalvien molt paper i temps en gestió i només han de pagar una petita part d’aquest estalvi pel servei”.
Emprendre és...
tenir un somni o idea, materialitzar-lo i treballar molt perquè respongui al somni d’altres.
JOSÉ MIGUEL ARROYO
Voluntad Digital
voluntaddigital.com
Posar ordre a la nostra
vida a internet
“De vegades el nostre rastre digital pot ser un obstacle (pèrdua d’oportunitats professionals per tenir una mala imatge) o posa en risc la nostra intimitat (publicació de dades o imatges sense consentiment). Som un equip format per advocats i especialistes en TIC. Vam néixer a finals de 2013 per cobrir la necessitat de gestionar la presència a Internet de les persones i protegir la identitat digital. Fem informes de presència en línia dels nostres clients, particulars i empreses, i aconsellem què fer, com crear i cuidar la seva marca personal. A més, podem esborrar referències i donem servei als familiars de persones que han mort per tancar xarxes i posar ordre en el seu llegat digital.”
Emprendre és...
prendre la iniciativa, intentar fer que una idea de negoci es faci realitat; això només t’ho confirma el mercat.
CARLOS BORDA I JESÚS ROYO
BR Manager
brmanager.com
Un gestor de projectes per
exportar a tot el món
“Després de deixar escapar una bona idea als anys 80, vam decidir que tiraríem endavant la següent que tinguéssim. Cadascun tenim la nostra empresa i, en arribar la crisi, vam voler obrir-nos al mercat exterior. Buscàvem portals per fer-ho i en no trobar-ne cap vam decidir crear BR Manager, que recull els projectes de futur tant d’empreses com de professionals a partir d’objectius i posa en contacte professionals; és ideal per exportar. Hem trigat 5 anys a posar-lo en marxa. En un any i mig tenim uns 6.000 usuaris, i moltes associacions i federacions empresarials ja col·laboren amb nosaltres. Ara en volem crear franquícies a diversos països; ja hem començat a Mèxic.”
Emprendre és...
deixar sortir la creativitat, tenir constància, disciplina i, sobretot, creure en les teves idees.
#BlocRACC
Més projectes en línia al Bloc del RACC
T’agrada col·leccionar cromos? El soci del RACC Albert Abelló ha creat Ilustrum, una plataforma en línia amb una comunitat lligada al col·leccionisme. Hi pots posar la teva col·lecció a disposició d’altres col·leccionistes i gaudir de les col·leccions que altres han creat.