Twitter Club RACC Facebook Club RACC
CAT | ESP

30 ANYS DEL SEAT IBIZA

Presentem l’Ibiza I-TECH 30 Aniversari

Provem el nou SEAT Ibiza I-TECH, la quarta generació d’un model emblemàtic de la història de l’automobilisme a Espanya. Des del 27 d’abril de 1984, en tres dècades s’han fabricat i venut 5 milions d’unitats i l’Ibiza segueix com el més jove, adaptat als nous temps en disseny i seguretat i amb una projecció internacional a l’alça. El Mac creat per Apple, l’estrena de “Karate Kid” o la fundació de Cirque du Soleil eren algunes de les notícies d’aquell 1984 mentre sortia el primer Ibiza de la fàbrica de la Zona Franca de Barcelona, el primer SEAT pensat i fet íntegrament a Espanya. I, a més, sabies que el 1992 el RACC va inaugurar el servei d’assistència 24H amb la primera generació del SEAT Ibiza?
Per Toni Lagunas
Revista RACC - Motor

NOU IBIZA I-TECH

QUARTA GENERACIÓ ESPECIAL 30 ANIVERSARI

Per fer palesa la importància que SEAT ha volgut donar al 30è aniversari, a més de diferents celebracions, ha fet una edició especial de l’Ibiza d’aquesta IV generació. Per només 8.900 € es pot comprar l’I-TECH 30 Aniversari, amb un equipament molt interessant com un navegador amb Bluetooth, audio streaming, pantalla tàctil en color i llantes d’aliatge. És un SC (3 portes) i té un color també especial aniversari, a mig camí entre el gris metal·litzat i el beix, que han batejat com a Beige Balea.
Revista RACC - Motor
Revista RACC - Motor

FITXA TÈCNICA

Revista RACC - Motor Motor benzina 3 cilindres
Consum 5’4 L/100 km
Revista RACC - Motor Potència 70 CV a 5.400 rpm
Cilindrada 1.198 cc
Revista RACC - Motor Tracció davantera
Canvi manual 5 velocitats
Revista RACC - Motor Pneumàtics 185/60 R15
Frens Davant/darrere, disc/tambor

AJUDA RACC
EN CARRETERA

AMB UN SEAT IBIZA 1.2 Junior de benzina, motor system Porsche, matriculat l’any 1986

El 1981 el Club va fer 75 anys i va inaugurar un servei 24H d’assistència pioner a Espanya. El servei va causar un gran impacte entre els socis que esperaven una grua: en comptes d’aquest vehicle, arribava un mecànic dins un SEAT Ibiza 1.2 Junior de benzina, motor system Porsche, matriculat el 1986 i completament equipat per resoldre la incidència “in situ”.
Actualment, els cotxes taller del RACC són uns SEAT Altea XL 1.6 TDI CR, equipats amb la tecnologia més avançada en la diagnosi d’avaries.
Descobreix-los!

Per què SEAT va triar el nom “Ibiza”?

La tradició a la marca de Martorell ha estat sempre posar noms de ciutats espanyoles als seus cotxes. L’Ibiza es va crear pensant en un públic jove. L’illa de les Balears, a més d’estar lligada a un món molt dinàmic, ja tenia aleshores una projecció internacional que va fer que els creadors es decidissin clarament per aquest nom.

I MENTRE NEIX EL SEAT IBIZA...

Jocs Olímpics de Los Ángeles; els països de l’òrbita soviètica tornen el boicot de Moscou 1980 i no hi assisteixen.

Neix a Austràlia el primer nadó procedent d’un embrió ultracongelat.

El FC Barcelona no es presenta a la final de la Lliga de Bàsquet pel seu desacord amb les sancions en un partit anterior i es dóna per guanyador el Reial Madrid.

“Los santos inocentes” esdevé una de les pel·lícules més premiades de la història del cinema espanyol.

Reagan fa “broma” per la ràdio:
“D’aquí a una estona bombardejarem Moscou”.

LA COMPETÈNCIA EN EL SEGMENT B

Milloren l’habitacle en capacitat, comoditat i equipament sense augmentar les mides exteriors, esdevenen estalviadors de combustible i emeten xifres de CO2 cada cop més difícils de superar. Pensats per a ciutat, afronten sense problemes zones interurbanes. Són una solució per a compradors joves, però els grans no renuncien als seus avantatges.

Ford Fiesta

Fa 38 anys que és al mercat, per alguna cosa deu ser. Destaca per l’equipament, que hereta ràpidament dels grans de la marca. Els motors Ecoboost són un gran encert.

Renault Clio

És un bon exemple de la nova generació Renault, amb un canvi de disseny notable. Té start/stop i botó ECO, que el conductor pot activar, amb un estalvi de consum del 10%.

Opel Corsa

També ha celebrat el seu 30è aniversari recentment. A ciutat es mou com peix a l’aigua. Opel no arrisca en disseny, però presenta solucions imaginatives per exemple en el maleter.

Peugeot 208

Del disseny destaca el frontal, amb trets felins, i el 3 i el 5 portes es diferencien força. Com en altres Peugeot, el lloc de conducció ara és més elevat i té el volant més petit.