Twitter Club RACC Facebook Club RACC
CAT | ESP
TORNEN ELS 10KMRACC AL CIRCUIT DE BARCELONA -CATALUNYA!
T’esperem el 14 de desembre per córrer els #10kmRACC al Circuit de Barcelona-Catalunya, una autèntica festa del running per a tota la família . Ja et pots inscriure des de 10kmracc.cat als 10km, 5km o els teus fills menors de 14 anys a les curses infantils. Viuràs una autèntica jornada esportiva en terreny dels campions de Moto GP i F1. En aquesta secció et diem com preparar els 10kmRACC o la teva primera cursa de 5km. A més:  curiositats runneres i els millors hastags per compartir la teva passió a les xarxes!
Per Pedro Navarro
Oci Revista RACC
OBJECTIU 10 KM: CALÇA’T!
Córrer no fa miracles, però com enganxa! Els beneficis del running són múltiples i, si no hi ha lesió, no es fan esperar. Millores cardiovasculars, increment de l’agilitat... també regula els cicles del son i ajuda a controlar el pes: és una de les activitats que crema més calories! Si ja t’ha enganxat a l’esport de moda i els 10 km són la teva distància preferida, apunta’t els 10kmRACC a l’agenda: 14 de desembre de 2014. Abans d’arribar-hi...
Fés click sobre
les icones i descobreix
els consells
Oci Revista RACC Oci Revista RACC Oci Revista RACC Oci Revista RACC Oci Revista RACC
Ho tenim clar, hem d'aconseguir els 10 km!
I no ets corredor habitual, segueix un pla de 3-4 sessions a la setmana durant, almenys, 3 mesos. No cal fer 10 km cada vegada que ens cordem les bambes; si fem entre 6 i 7 km amb regularitat ho aconseguirem.
La nostra velocitat de creuer.
Ja saps quin és el temps que trigues a recórrer un quilòmetre? Si tens un mal dia, ningú et prohibeix abaixar el ritme, caminar uns metres i després continuar amb garanties. Des del punt de vista cardio, el cor ha de treballar a un 60-70% del seu màxim.
L’eficiència de l’esforç.
Des d’agafar aire pel nas i la boca simultàniament fins a fer les petjades justes (segons els experts, uns 60 impactes per cada 20 segons). També escalfar-se, no aturar mai la marxa de cop i fer una bona sessió d’estiraments al final de l’entrenament.
Paciència, molta paciència.
Cada persona és un món i el millor consell és escoltar el cos i actuar en conseqüència. Si no pots parlar mentre corres vol dir que el ritme que has escollit és massa alt per a tu. Descansar també forma part del pla.
Amb estiraments, sense lesions.
Quan acabem d’entrenar no veiem més enllà d’una bona dutxa, un refresc i descans. Però és molt important destinar 15 minuts a estirar la musculatura. Els estiraments disminueixen el risc de sobrecàrrega i estimulen la circulació sanguínia per assimilar millor la sessió d’entrenament.
ELS TEUS PRIMERS 5 KM? T’HI ESPEREM!
Els 5 km solen ser la porta d’entrada de qualsevol corredor al món de les curses. Si estàs encuriosit i llegeixes aquestes línies vol dir que n'ets capaç. T’esperem al Circuit, a la categoria de 5 km! Això sí, arriba-hi amb rodatge: una rutina d’entrenaments molt progressiva en un mes i mig.

01—Inicis. Amb caminades àgils i, de mica en mica, incorpora trots de 5 minutets. La freqüència ha de ser de tres entrenaments per setmana en dies no consecutius.

02—Vas a més. Guanyaràs capacitat pulmonar i tonificació muscular per mantenir un trot constant. Si cal, pots fer petits descansos amb caminades de 2 minuts entre dues travesses de 15 minuts, per exemple.

03—Ets runner. A poc a poc podràs prescindir d’aquests parèntesis i veure com en un mes i mig estàs a punt és molt gratificant. Participar en curses com la del RACC et suposarà una motivació extra.

04—Hem d'aconseguir els 5 km! Calça’t les bambes i cap a la línia de sortida. Que no et traeixin els nervis, descansa almenys 7 hores la nit abans, viu l’experiència de córrer i deixa les marques per als atletes experts...

MÚSICA, CINE I XARXES SOCIALS
Corre amb auriculars i puja de ritme!
Segons estudis recents, la música en cursa ens pot ajudar a augmentar el ritme fins a un 11% més. A més, sembla que la recuperació muscular posterior també és més àgil. Una dada molt sorprenent: amb la utilització de música en cursa podem abaixar unes 5 pulsacions la freqüència cardíaca. I és que portar auriculars ajuda a seguir un ritme constant, contribueix a la concentració i a projectar l’esforç.
Comparteix la playlist runnera! #10kmRACC
Oci Revista RACC
DESCARREGA’T AQUÍ LA MILLOR PLAYLIST PER CÓRRER ELS 10kmRACC
Corre Forrest, corre!
Una de les icones cinematogràfiques per als runners és Forrest Gump. No es tracta d’una història real, però és versemblant recórrer la mateixa distància que Tom Hanks en aquest film: travessa els Estats Units de punta a punta, és a dir, una distància de 30.616 km. Vols emular Forrest Gump? T’has de preparar per fer 729 maratons en 1.169 dies! Si amb els 10kmRACC no en tens prou, aquí tens nous reptes.
Ets un #socialrunning?
Publicar distàncies i marques, compartir recorreguts... També el postureig, el selfie. Ets un #socialrunning? Connecta amb amics runners i no deixis que l’enveja digital t’empenyi a esforços inassolibles.
Oci Revista RACC
Oci Revista RACC Oci Revista RACC
Els 10 km del professor
MARK COVERT
La perseverança és una de les claus de l’èxit. Aquest és el cas de l’entrenador i professor nord americà Mark Covert, conegut per fer un parell de quilòmetres al dia durant 45 anys consecutius, sense fallar ni un sol dia. L’equivalent a sis voltes al món! La llegenda començava l’any 1968, després de graduar-se a l’institut. Malauradament la ratxa es va truncar el juliol de 2013, per culpa d’una lesió al peu.
Oci Revista RACC
Oci Revista RACC
EL 14/12/14 TORNEN ELS 10 KM RACC!
10 km, 5 km i curses infantils al Circuit de Barcelona-Catalunya.

Informació i inscripcions a www.10kmracc.cat

Vine i col.labora amb la teva inscripció amb la MARATÓ de Tv3.
Oci Revista RACC Oci Revista RACC