ET RECOMANEM LES MILLORS APPS DE GASOLINERES
ON REPOSTAR?
EL MÒBIL BUSCA
PER TU
El RACC ha creat un observatori d’aplicacions per a telèfons intel·ligents relacionades amb la mobilitat. S’estrena estudiant a fons les referents a les gasolineres. L’aplicació gratuïta RACC Infotransit ha obtingut la millor puntuació en sistema iOS i segona posició en Android; en ella hi trobaràs les gasolineres més properes a la teva ruta i consultar els seus preus actualitzats.
Vols consultar al detall totes les app analitzades? A consellsconduir.racc.cat tria quina s’adapta millor a les teves necessitats!
Per Xavi Aguilar
Sabies que a Espanya hi ha 10.300 gasolineres? Recorda que l’app gratuïta RACC Infotransit inclou informació de totes elles, a més de la millor informació del trànsit i elements relacionats amb les teves rutes: més de 1.000 càmeres de trànsit a temps real, radars fixos i un sistema d’alertes d’incidències personalitzable.
El RACC ha creat un observatori d’aplicacions per a telèfons intel·ligents relacionades amb la mobilitat. S’estrena estudiant a fons les referents a les gasolineres.

L'aplicació que obté una millor puntuació, amb una nota mitjana entre iOS i Android, és «Gasolineras España». Descobreix-ne d’altres també molt fàcils de consultar, amb preus de carburant actualitzats, i tria quina s’adapta millor a les teves necessitats.
INFORMA’T
AL MÒBIL
La nostra app RACC Infotransit no s'ha afegit a aquest estudi perquè, malgrat tenir informació sobre benzineres i preus, no és una aplicació que tracti exclusivament aquest àmbit, sinó que conté informació de trànsit en temps real, radars, càmeres, pàrkings, etc. S'auditarà properament, juntament amb altres app d'informació de trànsit.
GASOLINERAS ESPAÑA

Android / iOS
Preu: Gratis
Espai: 0,775 MB / 25,8 MB
Ordena les gasolineres per distància i preu. La versió d’Android permet buscar-les durant una ruta, al marge d’on ens trobem. Molt útil i actualitzada.
GASOLINERAS ESPAÑA

iOS Preu: Gratis Espai: 6,3 MB
Informació completa i fiable, però restringida a només 20 kms de la nostra posició. Podem fer que ens guiï a la gasolinera desitjada.
REPSOL COPILOTO

Android / iOS
Preu: Gratis
Espai: 1,8 MB / 4,3 MB
Molt útil pels fidels a la companyia, ja que tenen funcions complementàries molt interessants. Per a la resta d’usuaris menys, perquè no mostra dades dels seus rivals.
TOP GASOLINERAS ESPAÑA

Android
Preu: Gratis
Espai: 0,33 MB
Permet definir la capacitat del nostre dipòsit. Així podrem calcular quant costa omplir-lo i quin és l’estalvi segons la gasolinera que escollim.
COMBUSFREE

iOS / Android
Preu: Gratis
Espai: 2,3 / 5,2 MB
En comptes d’ordenar per preus, ubica les gasolineres al mapa amb ‘xinxetes’ de colors per veure les més barates. La informació no està molt actualitzada.
GASOLINERAS BARATAS

Android / iOS / Windows Phone
Preu: Gratis / 0,99 € (para WP)
Espai: 4,8 / 4,3 / 1 MB
Permet seleccionar la zona segons el zoom. Guarda dades a la memòria del telèfon, redueix el consum de dades mòbils.
GASOIL

iOS
Preu: Gratis
Espai: 1,2 MB
Molt senzilla. Te un radi d’acció de fins a 50 kms, però no sempre mostra tots els resultats disponibles i hauria d’actualitzar-se més sovint.
CEPSA

Android / iOS
Preu: Gratis
Espai: 10,84 / 16,5 MB
Ofereix informació de serveis i promocions de la companyia, però no proporciona informació del preu dels carburants.
I TAMBÉ
Dues apps per controlar el consum de carburant


Ara el teu mòbil ja sap com localitzar les millors gasolineres, però també pots tenir estadístiques exhaustives sobre el consum del teu vehicle gràcies a les apps Road Trip (iOS) o Calculadora de Repostaje (Android). Són dues aplicacions útils, fàcils d’utilitzar i a més... gratuïtes!

Ja te les has descarregat? Introdueix el model del cotxe i després la capacitat del dipòsit. Això t'ajudarà a entrar les dades de cada repostatge (litres, preu i quilòmetres del cotxe). A partir d’aquí, les apps calculen i et dibuixen en diferents gràfics el consum de carburant i despeses del teu vehicle.

I recorda!
No tinguis pressa per a actualitzar les apps: l’ús del telèfon està prohibit mentre reposes carburant.
Si m’equivoco
Què passa si t’equivoques de carburant en fer gasolina i has omplert el dipòsit de gasoil a un vehicle de benzina o a la inversa? Saps que a Barack Obama li ha passat?