Internet i els GPS són dos grans aliats dels ciclistes. Les aplicacions que ens podem descarregar en un smartphone detecten el lloc on ens trobem i ofereixen possibilitats sobre rodes que fins ara els aficionats no podien ni imaginar. Ruta, velocitat, avaries, compres i comentaris.

Et recomanem vuit apps sobre rodes molt útils.
Per Gabriel Pernau
01-BICING
Permet conèixer on es troba l'estació de Bicing més propera, la disponibilitat de bicicletes i la ruta més segura per desplaçar-te d'una estació a l'altra.
Android, iPhone, Windows i Blackberry
Gratis, 2,8M
02-BIKE REPAIR
Inclou 85 trucs per resoldre les avaries més habituals, explicacions sobre cada problema pas a pas, amb 270 fotografies. També informa sobre les parts d'una bici i de les lesions freqüents en ciclistes.
Android i iPhone
2,26 euros, 29M
03-ARCGIS
Assenyala els carrers per on acostumes a circular i et permet compartir rutes. Sobre aquesta base, un grup de ciclistes de Madrid ha creat un mapa dels carrers més tranquils de la ciutat, ideals per pedalejar.
Android, iPhone, Windows i Blackberry
Gratis, 14M
04-PLAYTORIDE
Creada per desenvolupadors barcelonins, captura els recorreguts que fem amb bici i permet participar en concursos i obtenir descomptes a botigues del ram. Dins la campanya ‘Pedala per oxigenar Barcelona’.
Android i iPhone
Gratis, 2,8M
05-SIZE MY BIKE
Indiques les mesures del teu cos: entrecuix, alçada, tors, espatlles, braços i cames. I et recomana la talla en funció del tipus de bici que utilitzes.
Android i iPhone
4,49 euros, 1,7M
06-WHAT TO WEAR CYCLING
En funció del temps que fa, aquesta app t'aconsella la roba abans de sortir de casa. Inclou recomanacions personalitzades per a fredolics i persones molt caloroses.
iPhone
2,18 euros, 11,1M
07-MAP MY RIDE
Ens informa amb text o veu del ritme, distància i temps recorreguts, o de les calories cremades. Es pot sincronitzar amb pulsòmetres i sensors de potència.
Android, iPhone i Windows
Gratis, 6,6M
08-ENV BIKE TRACK CO2 SAVING
Calcula la quantitat de CO2 que evitem emetre al medi cada cop que deixem el cotxe a casa i agafem la bici. Inclou una llista amb 5.000 models d'automòbil.
Android
Gratis, 174K
DE RUTA!

Un itinerari per no baixar de la bici
Ja t’has descarregat les aplicacions? Posa-les a prova i gaudeix de les millors rutes sobre rodes. Et proposem la Ruta del Carrilet, un itinerari per antigues vies de tren entre Olot i Sant Feliu de Guíxols.
RUTA DEL CARRILET
OLOT-GIRONA-SANT FELIU DE GUIXOLS
Distància: 94 kms, 2 dies
Dificultat: baixa
Segueix el traçat d'antigues línies de ferrocarrils que connectaven Olot amb Girona, i Girona amb la Costa Brava. Ruta per pistes segregades del trànsit rodat.
Si t’agrada la bici
i tens menys de 29 anys
ASSISTÈNCIA MECÀNICA DEL RACC
TAMBÉ PER A LA TEVA BICI

Fins i tot una assegurança de responsabilitat civil!