JORDI ROCA, SOCI RACC

EL TIM BURTON
DE LA CUINA

Jordi Roca és el responsable de les postres a un dels millors restaurant dels món, el Celler de Can Roca. El petit i més agosarat dels tres germans és un home dinàmic, fan de les motos i molt actiu a les xarxes socials, on mostra les seves creacions: plats que sovint recorden l'univers de Tim Burton, un dels seus cineastes preferits. Receptes on no hi falta joc, sentit de l'humor i sorpresa que ha compartit amb el projecte artístic i interdisciplinari ‘El somni’. Hem entrat al Celler.

Per Montserrat Serra — Fotos de Jose Irun

POSTRES DES DE LA INNOCÈNCIA


"Em miro les postres amb el punt d’innocència que té un nen. Penso com m'agradaria que fos una recepta d'una manera essencial. No acostumo a mirar una nou, una castanya o una poma com si mai les hagués vist abans. Però si t'arriba de l'Amazones un copoazú, el mires, el flaires i el tastes com mai ho has fet. Doncs vull aplicar aquest pensament a tots els productes".
TRES GERMANS

I UN PERFIL
Jordi Roca és molt actiu a Twitter i també a Instagram, on relata i fotografia el seu dia a dia i les seves postres. Diu que la revolució d'internet ha canviat els hàbits de la gent a l'hora de menjar. Aprofitem per descobrir-li RACC Magazine.
Revolució 2.0
"Expliquem el que fem dia a dia. Tot i així, la gent se sorprèn. Penges una foto de postre a Instagram i dos dies després ve un client que em segueix i queda impressionat que tot allò fos de veritat".
@jordi_roca5
"A l'Albert Pla li agrada molt cuinar, fa les receptes que proposo i me les comenta. Va quedar impressionat amb la recepta del gelat de massa mare, que és aquell postre que respira..."
cellercanroca.com
"Els clients que vénen ho saben tot del restaurant. Tenen fotos dels plats que menjaran, del que fem, del que volem fer... La gent que ve al restaurant té molta informació i això canvia la relació amb ell".
@CanRocaCeller
"Aquesta Vespa blanca amb sidecar és d'un senyor de Salt que col·lecciona motos Vespa i ens la va deixar per una sessió de fotos al Celler. Una foto molt divertida i amb un llarg recorregut".
¿MOTO?
DES DE SEMPRE!
Divertit, dinàmic, autèntic. Jordi Roca gaudeix dalt d'una moto, tot i que no acostuma a fer llargs viatges. Ser soci del RACC li dóna tranquil·litat, també sobre la moto.
"Em diverteix més conduir moto que cotxe. És una afició de sempre. La moto és viva i autèntica, i has d'estar molt despert i atent".

"El RACC em dóna tranquil·litat, perquè tens al darrere una gran casa que et recolza i que en qualsevol moment et pot ajudar. No he tingut l'ocasió de comprovar-ho i espero que no passi, però me'n refio".
"Els dilluns, quan tinc festa, m'agrada molt anar a Sant Esteve de Llémena, a Olot, o a Cadaqués. Són petits viatges d'un dia".

"La moto pot ser poc potent o molt fàcil de conduir, però si tu no tens seny, malament. Al final, el fre és al cap del conductor".
MADUIXES AMB NATA

Diu que les maduixes amb nata són les seves postres preferides. De tota la vida. Per la barreja del gust àcid, amb el dolç i la cremositat que té. Fa un temps va reinterpretar aquest plat. Aquí en tens la recepta. T’hi animes?
Comparteix a Facebook la recepta d'en Jordi Roca