POSTRES DES DE LA INNOCÈNCIA
"Em miro les postres amb el punt d’innocència que té un nen. Penso
com m'agradaria que fos una recepta d'una manera essencial. No acostumo
a mirar una nou, una castanya o una poma com si mai les hagués vist
abans. Però si t'arriba de l'Amazones un copoazú, el mires, el flaires
i el tastes com mai ho has fet. Doncs vull aplicar aquest pensament
a tots els productes".
LA MEMÒRIA DELS PRODUCTES
"És molt difícil eliminar el context i la memòria que tens dels productes
propis. Però si ho aconsegueixes, encara que se t'escapi una punteta de
memòria del que has viscut, tant és, perquè ja surt alguna cosa diferent".
FONTS D'INSPIRACIÓ
"Les fonts d'inspiració més meves dins el Celler de Can Roca són el
sentit de l'humor, la màgia, el cromatisme, els perfums, l'atreviment.
Han sortit de la part dolça de la cuina i s'han anat escampant per
altres àmbits del restaurant. També participo d’altres: tradició,
memòria, academicisme, producte, paisatge, transversalitat, innovació,
poesia, llibertat, vi..."
'EL SOMNI', LA PEL·LÍCULA
"En Frac Aleu ha fet una pel•lícula sobre 'El Somni' que es podrà
veure l'any que ve. Encara no hi ha una data per a l'estrena, però
serà de cara al març, abril o maig del 2014".
'EL SOMNI', UNA ÒPERA EN DOTZE PLATS
"Ens hem adonat que hi ha uns altres límits a la cuina, un espai on hi
poden confluir tot tipus de disciplines (compositors, il·lustradors,
filòsofs, pensadors, antropòlegs sensorials... ) i donar coses molt
inesperades. Avui encara recopilem informació de tot el que vàrem
treure del projecte 'El Somni'".