EMPRENEDORS RACC
De la idea a la empresa
La crida per descobrir #EmprenedorsRACC ha sigut un èxit. En aquesta secció us mostrem alguns socis que han volgut explicar el seu projecte. Josep Maria Figueras a Trígonos ha fet un joc pedagògic inspirat en un que tenia de petit. Inés Arteaga comparteix els valors dels productes gastronòmics de qualitat venent-los a Organic Gourmet. Clara Grau ha posat les seves passions artístiques a Caramboleando fent regals personalitzats. I Laia Alsina i Jordi Centellas són els directors artístics de La Reial, una companyia de teatre que treballa en escenaris reals.
Si ets emprenedor com tots ells i ens vols explicar què fas, escriu-nos a participa@racc.es i publicarem el teu projecte!

Per Susanna Ginesta
TEATRE EN UN ESCENARI REAL
Laia Alsina i Jordi Centellas
La Reial / lareial.net
Emprendre és...
apostar al 100% pel teu talent, pel que ets bo, i pel que realment vols sense tenir por al fracàs.
“Som llicenciats a l'Institut del Teatre i el 2006 vam crear la companyia per poder treballar pel nostre compte. Treballem en escenaris reals, el que es coneix com teatre de l'experiència o site-specific i això ens ha dut a treballar molt a l'estranger. En els nostres espectacles, l'escenari (un museu, una carretera, un aparador...) l’entorn és molt protagonista de l'obra. Com a directors artístics, treballem amb actors d'aquí i dels llocs on actuem, com Itàlia, Bèlgica, Anglaterra, etc. Ara, juntament amb Agost Produccions preparem per aquest juliol un stage internacional en què farem un workshop dirigit a persones que vulguin formar-se en teatre de site-specific”.
UN JOC PEDAGÒGIC QUE
PROPOSA PETITS REPTES
Josep Maria Figueras
Trígonos / trigonos.cat
“La meva filla em va preguntar què em duien a mi els Reis i vaig recordar que m'agradava molt un joc de muntar cases amb llistons. Vaig decidir fer-ne un amb unes fustes. El vam evolucionar, incloent cubs triangulars per a fer angles de 45 graus i robes de diferents colors i mides. Va néixer Trígonos. El nen entra dins l'espai i té una percepció real del volum i les dimensions. Hi ha mestres que ens han demanat fer un metre cúbic. És un joc que proposa petits reptes, de percepcions matemàtiques i geomètriques, i que fomenta la cooperació. El projecte el vàrem crear fa dos anys i va creixent a poc a poc. I ja hem començat a vendre fora, on no tenim competència directa”.
Empendre és...
tenir una idea i trobar la manera de dur-la a la pràctica. Saber transformar-la en alguna cosa tangible i fer-la arribar als altres.
ALIMENTACIÓ DE QUALITAT PER
A PARTICULARS I EMPRESES
Inés Arteaga
Organic Gourmet / organicgourmetbcn.com
“Sóc nascuda en un entorn rural i natural a Navarra i sempre he valorat l'alimentació de qualitat. Llicenciada en farmàcia, vaig entrar en el món de l'empresa a través de Fira de Barcelona. Sempre he tingut el món de l'alimentació present. Fa dos anys em vaig plantejar muntar-me pel meu compte i vaig tenir el suport familiar. Amb el meu germà, primer volia produir però vam apostar per vendre per Internet productes d'alimentació gourmet ecològica, entenent gourmet com a sinònim de producte ben fet i de qualitat. La plataforma va sortir l'octubre del 2012. On tenim més alegries és en el món empresarial, on oferim lots per regal i serveis per a convencions, aniversaris, etc.”
Emprendre és...
fer realitat un somni, un desig, una inquietud personal i demostrar-me a mi mateixa que sóc capaç de tirar endavant un projecte amb uns valors que em fan feliç.
REGALS PERSONALITZATS,
AMB CARÀCTER
Clara Grau
Caramboleando / caramboleando.es
“Sóc publicista i dissenyadora gràfica i m'apassiona l'artesania. Un impàs de feina em va fer decidir dur a terme un projecte que sempre havia tingut al cap i que uneix les meves passions. Des de petita que faig felicitacions personalitzades i m'ho penso molt a l'hora de fer un regal. Fa dos anys vaig muntar Caramboleando després de fer un curs a Barcelona Activa. Treballo per encàrrec perquè tot és personalitzat. Cada regal el faig a partir de tots aquells detalls que fan única i especial a la persona que l'ha de rebre. Recupero i personalitzo jocs, com el Joc de l'oca, amb instruccions pensades per al destinatari, o el Cues de pansa, un memory amb imatges emotives per qui el rebrà. Sorprenen molt!”.
Empendre és...
tirar endavant una idea que em motiva amb esforç i molta il·lusió.
MÉS EMPRENEDORS AL
ÈRIK PUJOL I LA SEVA APOSTA PER LA ROBA ADAPTADA
Èrik Pujol i les seves sòcies Susagna i Gemma Anelli van detectar que l’oferta en peces de roba per a persones amb mobilitat reduïda era escassa i amb un disseny molt fred. Això els va fer plantejar muntar un negoci propi i amb només 23, 24 i 21 any van començar a desenvolupar el projecte, en paral·lel a les seves feines respectives. L’esforç va valer la pena i el setembre de 2013 va néixer Tribus Ropa Adaptada.