Twitter Club RACC Facebook Club RACC
CAT | ESP
Provem l’Opel Cabrio 1.4 turbo 140CV, una engrescadora proposta de cabriolé mitjà entre els petits i grans descapotables, també en preu, que incorpora molts elements de cotxes premium. Però l’oferta de descapotables és àmplia; des de models per menys de 25.000 € fins a vehicles sofisticats i exclusius. Els més assequibles: Peugeot 207 CC, FIAT 500 C, Citroën DS3 Cabrio, Smart Fortwo Cabrio. Els més exclusius: Mercedes Classe E Cabrio, Audi A3 Cabrio, BMW Sèrie 4 Cabrio, Jaguar F-Type Convertible.
Per Toni Lagunas
Provem l’Opel Cabrio 1.4 turbo 140CV, una engrescadora proposta de cabriolé mitjà entre els petits i grans descapotables, també en preu, que incorpora molts elements de cotxes premium. Però l’oferta de descapotables és àmplia; des de models per menys de 25.000 € fins a vehicles sofisticats i exclusius. Els més exclusius: Mercedes Classe E Cabrio, Audi A3 Cabrio, BMW Sèrie 4 Cabrio, Jaguar F-Type Convertible.
Per Toni Lagunas
Opel Cabrio 1.4 Turbo 140 cv
Una engrescadora proposta de cabriolé mitjà
Destaca per... una silueta lateral allargada i elegant. El sostre s’obre en 17 segons i es pot activar fins als 50 km/h en marxa. S’agraeix, i més en un descapotable, disposar de portaobjectes amb bona capacitat.
Opel opta per... la capota de lona, la qual cosa té l’avantatge de l’estalvi de pes; el possible desavantatge de l’aïllament acústic i tèrmic el guanya amb l’aportació de materials de bona qualitat.
Amb un disseny... molt elegant quan està obert, però també tancat. Dins, els seients són de napa ventilada i en general l’interior és elegant i esportiu.
La carrosseria... és rígida i provoca precisió en la direcció. Té alertes de canvi involuntari de carril i de col·lisió frontal. El motor 1.4 Turbo de gasolina de 6 marxes i 140 CV de potència té un bon equilibri general.

Motor gasolina,
4 cilindres

Potència 140 CV a 4.900 rpm
Acceleració 0 a 100 km: 10,9 segons

Tracció davantera
Canvi manual 6 velocitats

Emissions CO2: 148 g/km
Consum mitjà 6,3 litres
De dues places, de 4 o de 2+2, amb sostre dur o de lona plegada per fora. Descapotables que obren la capota amb rapidesa i comoditat, i algun de molts pocs metres de longitud. Què tenen en comú? Que tots obren el sostre amb preus assequibles.
DE CUPÈ A DESCAPOTABLE EN 20 SEGONS
No és per a quatre adults, perquè les places posteriors són per a nens o grans de petita alçada i per tant és un 2+2. Però en canvi els dos seients del davant destaquen per una gran comoditat i confort. Peugeot ha actualitzat el disseny, sobretot el frontal. Té bons sistemes de seguretat en cas d’accident, tant frontals com laterals.
SOSTRE PLEGAT PER FORA
Es descapota elèctricament mitjançant unes guies en el sostre, i té la particularitat que la capota no es guarda en el maleter, sinó que queda amb la lona plegada per fora. Però tot i això el maleter només arriba als 185 litres. És una opció per als que volen un cabriolé amb un equipament de bon nivell i un preu ajustat, i de fet és el més barat a la venda a Espanya.
EL MÉS PETIT DEL MERCAT
Fa només 2,7 metres de longitud. Un benefici perquè no deixa de ser un descapotable, però necessita molt poc espai per ser aparcat. Té motors gasolina i dièsel de 54 a 102 CV. El maleter és de 220 litres, que no està malament per a un cotxe de dues places. També el preu és ajustat, perquè es pot comprar per menys de 14.000 €.
DE CAPOTA LLISCANT
No és ben bé un descapotable típic, perquè la capota és de tipus lliscant, que obre només l’espai del sostre. De tota manera les sensacions dels passatgers són molt semblants i, a canvi, manté la rigidesa de la carrosseria amb tots els avantatges i és un quatre places real. Té les característiques de la família DS de Citroën, és a dir, sensacions d’esportivitat en marxa.
Caràcter esportiu, confort, disseny, equipament d’alta qualitat… i sense sostre. Els descapotables de gamma alta t’acompanyaran en un viatge agradable i silenciós, amb bon aïllament de calor i, alguns, fins i tot amb capota acústica.
CONFORT AMB CAPOTA OBERTA I TANCADA
Tots els Mercedes estan canviant molt, per fora i per dins, i el nou Classe E n’és un exemple. A més de les millores en disseny exterior, com les grans entrades d’aire al frontal i els nous fars al davant, Mercedes ha treballat molt la capota de lona per aconseguir un aïllament excel·lent. Es pot triar entre una gamma de motors dièsel i gasolina dels 170 als 408 CV.
DUES CAPOTES PER ESCOLLIR
Ha estat renovat el 2013 i es pot demanar amb dues capotes diferents, totes dues de lona i que s’obren en 18 segons. Una és lleugera i l’altra, opcional, està treballada amb una escuma interior gruixuda, per reduir el soroll a l’habitacle. Ofereix paravents que redueixen les turbulències. L’interior està fet amb la consola lleugerament inclinada cap al conductor.
ESPORTIVITAT SOTA UN CAPÓ ALLARGAT
Aquest BMW que acaba de sortir al mercat té una capota dura que guanya en molts aspectes respecte del sèrie 3 del qual neix. Les places del darrere són ara més amples i permeten viatjar a dos adults si no àmpliament, sí amb certa amplitud. Presenta cinc possibilitats d’equipament a partir del bàsic i la conducció, marca de la casa, té un comportament molt dinàmic.
SOBRE ALTES PRESTACIONS
És un cotxe amb aires d’exclusivitat, que desperta admiració al seu pas, perquè té un disseny espectacular. Té el motor al davant però és de tracció posterior. Es pot triar entre els 310 i els 495 CV, i a Jaguar han treballat perquè el consum de combustible s’ajusti al màxim, ja que la mitjana és d’uns 7 litres als 100 km. És un biplaça amb capota de lona que es pot comprar a partir dels 90.000 €.
Susan Sarandon i Geena Davis, dirigides per Ridley Scott, van convertir-se en una icona del feminisme i de la llibertat amb la pel·lícula THELMA & LOUISE el 1991. Però aquest film no hauria estat el mateix sense el cotxe que les va acompanyar, un Ford Thunderbird de quarta generació. Amb aquest magnífic descapotable de 345 CV que feia de 0 a 100 en nou segons, les dues protagonistes decideixen emprendre un viatge en cotxe per escapar de la seva rutina asfixiant. Fins que una trobada inesperada convertirà un cap de setmana en una fugida que canviarà les seves vides per sempre... Una fugida amb un descapotable avui molt valorat pels col·leccionistes perquè en queden molt poques unitats al món.