Twitter Club RACC Facebook Club RACC
CAT | ESP
EL cotxe taller
Repara el 88% dels vehicles a l’instant
Cada hora s'avarien més de 500 vehicles a vies urbanes i interurbanes de tota Espanya. El sistema elèctric, les bateries, les rodes, la direcció, la suspensió, els frens, són les principals causes. Per a molts conductors la única alternativa és trucar a la grua per traslladar el vehicle al taller. Per d’altres, una avaria a la carretera es pot resoldre en menys de 30’. La combinació de la tecnologia més avançada amb la que van equipats els cotxes taller dissenyats pel RACC i la intervenció in situ de mecànics especialistes en reparació a l'instant, permet reparar el 88% de les avaries a allà on es produeixen. T’expliquem com ho fa la primera Assistència d'Espanya especialitzada en reparació a l'instant.
Ajuda RACC a la carretera
Assistència Mecànica
24h


3.625
vehicles
a la flota del RACC

88%
vehicles reparats
in situ 1.885
assistències al dia
3.523
trucades diàries a la Central d’Alarmes688.363
intervencions
9’11 punts sobre 10 com a indicador de qualitat 24 hores
365 dies
Els cotxes taller que reparen el 88% de les avaries a l'instant

El RACC han convertit els seus vehicles d'assistència en unitats de reparació perfectes, equipades amb la tecnologia més avançada per a la diagnosi d'avaries. Per reparar els problemes del sistema elèctric, aquests vehicles disposen d'ordinadors professionals d'abord amb accés a una potent base de dades que inclou més de 1.000 models de les principals marques d’automòbils del mercat. D'aquesta manera es connecten al vehicle avariat per diagnosticar el problema i reconfigurar alguns components si es necessari.

Equipats amb tot tipus de recanvis, els cotxes taller del RACC també han ampliat el ventall d'avaries que podem reparar in situ i inclouen incidències del sistema de refrigeració, injecció, bloquejos i inmobilitzadors, entre d'altres. L'equipament és tant complert que fa possible realitzar reparacions que abans només es podien fer al taller mecànic més modern.

SEAT Altea XL 1.6 TDI CR
de 105 CV (77 kW)
Consum: 4’5 l/100km
Emissions de CO2:
550kg de càrrega
01
VEHICLES AMB GPS
VEHICLES AMB GPS

Geolocalització: Vehicles amb GPS; des del RACC es localitza el més proper al vehicle avariat.

Menys de 30’: un sistema de comunicació GPRS permet que el mecànic de servei rebi l’avís i la informació des del RACC; es desplaça al lloc de la incidència en menys de 30’.

02
ORDINADOR A BORD
ORDINADOR A BORD

Software de diagnosi: ordinador portàtil professional Toughbook de Panasonic que es connecta al vehicle de l’usuari; el mecànic rep informació de l’avaria i valora com arreglar-la in situ.

Informació online: el mecànic introdueix al sistema l’avaria realitzada i actualitza al moment la informació tècnica del servei d’assistència RACC. També pot consultar butlletins tècnics si necessita informació addicional, o trucar a un call center expert de suport.

03
EINES I RECANVIS AVANÇATS
EINES I RECANVIS AVANÇATS

Bàsics. Comprovar i reparar sistemes d’arrencada, refrigeració o injecció, entre d’altres.

Addicionals. Permeten fer reparacions habituals només als tallers. Bateries de cotxe, bateries de moto, reparació i substitució de pneumàtics, garrafes de combustible de 10 litres i llaunes d’oli, connector de càrrega de bateries auxiliar.

04
ALIMENTACIÓ ELÈCTRICA
ALIMENTACIÓ ELÈCTRICA

Equipament amb alimentació elèctrica: llanterna, bateries, PC

Sistema elèctric auxiliar. Alimentació de components electrònics que permet baixes emissions de CO2 Bateria auxiliar per mantenir tos els equips carregats Presa de corrent de 220 V per deixar el CT connectat tota la nit Placa electrònica que controla aquest sistema

05
ECOMOTIVE
ECOMOTIVE

Sistema Start&Stop: quan no es circula més de 3’’ el motor s’atura automàticament; quan tornes a trepitjar l’embragatge, el motor arranca de nou.

Sistema de recuperació d’energia a la frenada: capta l’energia que normalment es perd en la frenada i la recupera quan el cotxe es posa una altra vegada en marxa.

UNA FLOTA AMB EL MILLOR EQUIP


La flota RACC té 3.256 vehicles, i amb la flota pròpia que repara a l’instant el 88% dels vehicles. Un autèntic taller mòbil especialitzat que incorpora la tecnologia més moderna del sector. I és que a part del cotxe taller comú amb el que es poden resoldre la majoria d’avaries, la flota es complementa amb vehicles especialitzats en reparacions poc habituals a la carretera.
Mecànics especialistes i connectats a la informació tècnica

La informació és bàsica per resoldre una avaria a la carretera i a vegades amb un ambient no gaire favorable (pluja, de nit...). Quan els minuts compten, no és el mateix localitzar la bateria d’una moto que canviar la bateria que està sota el seient i el coixí de seguretat. Per això, la flota de cotxes taller disposa d’un equip de mecànics especialistes a solucionar les avaries en qualsevol lloc, que estan connectats permanentment a una plataforma de tècnics de diagnosi i utilitzen una eina amb connector estandarditzat als vehicles afectats.
L’experiència del mecànic, la informació del sistema tècnic i l’equip de la Central d’Alarmes RACC propicien un servei ràpid i segur.
Vehicle de substitució de rodes
Un vehicle especialitzat en la revisió, diagnosi, reparació i equilibrat del canvi de pneumàtics. Tant per a la reparació a la carretera com al domicili. Aquest cotxe disposa d’espai per transportar pneumàtics per canviar a la carretera. I, a més, té accés a 200 models de pneumàtics del mercat, disponibles en menys de 24 hores amb els millors preus per als socis RACC. Si és necessari, el RACC té accés a més de 7.000 referències de pneumàtics disponibles en 48 h, que cobreixen el 99% del mercat.
Vehicle d’extracció de combustible
Proveir de combustible equivocat el vehicle representa el 0,5% d’avaries l’any. Aquest cotxe taller inclou bombes i un dipòsit per poder xuclar el combustible erroni i guardar-lo en un dipòsit per tal de reciclar-lo. D’aquesta manera es pot fer el canvi de combustible a qualsevol lloc, fins i tot lluny d’una gasolinera.
Vehicle de canvi de bateries
El 30% de les avaries es deu a problemes amb la bateria. El RACC t’ajuda a engegar el cotxe. Aquest cotxe taller està especialment equipat per fer una diagnosi completa a la carretera i, si és imprescindible o el conductor ho requereix, fer un canvi de bateries a la mateixa carretera.