Twitter Club RACC Facebook Club RACC
CAT | ESP
Queden pocs dies per gaudir de tres reconeguts festivals a casa nostra que tenen el suport del RACC: Cruïlla, Cap Roig Festival i el Grec. Es necessita ben poc per gaudir d’un concert. Però nosaltres et donem les claus que t’ajudaran a gaudir 100% de l’espectacle. Estàs a punt?

Per Pere Navarro
CRUÏLLA
EQUILIBRI D'ESTILS
15% descompte
socis RACC

Els artistes del Cruïlla desembarquen al parc del Fòrum de Barcelona de l’11 al 13 de juliol. La competència és salvatge: coincideix amb el BBK de Bilbao i l’Optimus Alive de Lisboa. Per això, el Cruïlla ha reforçat més que mai la seva identitat eclèctica i diferenciadora.

No et perdis!

Damon Albarn (per trajectòria), Band of Horses (per l’emotivitat), Valerie June (per qualitat), Vetusta Morla (per contundència), Tinariwen (per l’autenticitat).

Sabies que...?

Per encabir l’actuació de Zaz (Isabelle Geffroy), l’organització del Cruïlla va allargar un dia més el festival. L’artista revelació de França actuarà el diumenge 13 de juliol juntament amb el pop d’autor dels catalans Blaumut. Aquest canvi d’agenda va venir forçat per la mort de Jean-Louis Folquier, un dels principals avaladors de la carrera professional de Zaz, que rebrà un homenatge en l’edició d’enguany del festival francès Les Francofolies de la Rochelle al qual Zaz no podia faltar.

Guia pràctica

Dates: 11, 12 i 13 de juliol
Lloc: Parc del Fòrum de Barcelona
Com arribar-hi: BUS 43, 7, 36, 141, 41, N6, N7 / METRO L4 Estació Maresme-Fòrum sortida Rambla Prim.
Preus: 70 € (divendres 45 €, dissabte 45 €, diumenge 25 €)
Aconsegueix el millor preu amb el RACC
Socis: 15% dte. amb carnet RACC
Més info: www.cruillabarcelona.com

CAP ROIG
D’ETIQUETA A LA COSTA BRAVA
10% descompte
socis RACC

L’històric castell de Calella de Palafrugell alberga el Cap Roig Festival, que del 4 de juliol al 15 d’agost desplegarà més d’una vintena de concerts a la Costa Brava. Tornarà a germinar la màgia de la música en viu als jardins botànics creats l’any 1929 pel matrimoni rus Woevodsky.

No et perdis!

Placebo (pels himnes indies), Bryan Adams (pels clàssics), James Blunt (per l’elegància), Barbara Hendricks (per la tècnica i la solidaritat). Per als més petits: El Cap Roig Mini inclou Super 3 El Musical i Geronimo Stilton en concert

Sabies que...?

BB King, Bob Dylan, Mark Knopfler, Leonard Cohen... El Cap Roig apropa l’elit musical als hotels de luxe de la Costa Brava. Diuen que fa dos anys George Benson no va poder reprimir el desig de cantar a tot volum a la sala VIP de l’spa de l’hotel i que Tom Jones necessitava menjar per esmorzar ous picants cada matí per cuidar la seva veu. Julio Iglesias, un dels quatre anys al Cap Roig, va sol·licitar un canvi d’habitació quan va sortir a prendre la fresca i va veure que hi havia una terrassa millor que la seva.

Guia pràctica

Dates: Del 4 de juliol al 15 d’agost
Lloc: Jardí Botànic de Cap Roig (Camí del Rus, s/n. Calella de Palafrugell)
Com arribar-hi: Des de Barcelona AP-7 direcció Girona/França, C-35 (direcció Vidreres), C-65 (direcció Santa Cristina d’Aro), C-31 (direcció Palamós). Des de Girona carretera C-66 (direcció Celrà, la Bisbal, l’Empordà, Palamós), C-31 (direcció Palamós).
Preu mitjà: 80 €
Aconsegueix el millor preu amb el RACC
Socis: 10% dte. amb carnet RACC
Més info: www.caproigfestival.com

GREC
EXPLOSIÓ CULTURAL A LA CIUTAT
20% descompte
socis RACC

Després de 38 anys, el festival Grec de Barcelona conserva la singularitat i el vigor que l’han portat a traçar una trajectòria envejable. La seva programació estén música, teatre i dansa durant tot el mes de juliol per tota la Ciutat Comtal. Una de les principals novetats d’aquesta edició ha estat la incorporació de la Sala Barts i del Jamboree.

No et perdis!

La Fura dels Baus, Hiromi, Eels, ‘Bartolomé encadenado’ i Ludovico Einaudi. Per als més petits: L’agenda Mini Grec acull la festa inaugural, L’ombra de Pinotxo de Néstor Navarro i Carolina Llacher, Piu-piu de Fes-t’ho com vulguis i Tutatis, Tripula de Farrés Brother i Cia, Patatu d’Àngels Bassas i Cia Únics Produccions, Dot de Maduixa Teatre i Punch & Judy in Afghanistan de Stuffed Puppet Theatre.

Sabies que...?

L’Assemblea d’Actors i Directors organitzava l’any 1976 la primera edició del festival. Així és com l’abandonat teatre Grec de Montjuïc, construït amb motiu de l’Exposició Universal, acabaria batejant un festival de música, teatre i dansa. Aquesta és la gènesi d’una iniciativa encapçalada per professionals de l’escena i la cultura local.

Guia pràctica

Dates: De l’1 al 31 de juliol
Lloc: Castell de Montjuïc, Teatre Grec, Sala Barts, Jamboree, La Puntual, Almeria Teatre, Teatre Lliure Montjuïc, Mercat de les Flors.
Com arribar-hi: Els espais són múltiples (Castell, Teatre Grec i Teatre Lliure de Montjuïc, Sala Barts, Jamboree, La Puntual, Almeria Teatre, Mercat de les Flors). Recomanem arribar-hi en metro o autobús.
Preu mitjà: 20 €
Aconsegueix el millor preu amb el RACC
Socis: 20% dte. amb carnet RACC
Més info: www.bcn.cat/grec