Twitter Club RACC Facebook Club RACC
CAT | ESP
EMPRENEDORS RACC
Projectes per fer-nos
la vida millor
Soci emprenedor, vols sortir en aquesta secció?
Escriu-nos a participa@racc.es i explica’ns el teu projecte!

Publicarem el teu testimoni a través de les revistes i les xarxes socials del RACC.
Estem molt contents amb els projectes que ens mostreu els #EmprenedorsRACC. Aquí teniu una mostra dels últims que hem rebut, propostes que volen contribuir a una qualitat de vida millor i que aposten per la sostenibilitat i l’estalvi. Ergonomika és el projecte de Joan S. Rodó i Cristina de Zárate perquè seguem bé. Pep Aguilera reutilitza palets i en fa mobles sostenibles i amb Ovicuo, el soci Adam Grifoll ens explica com han ideat un mobiliari per convertir una furgoneta en una autocaravana. Miquel Orozco ha fet una plataforma, BlogsCat, per crear el teu blog personalitzat.

Per Susanna Ginesta
JOAN S. RODÓ I CRISTINA DE ZÁRATE
ERGONOMIKA
ergonomika.es
SEURE BÉ A CASA, A L’OFICINA I AL RESTAURANT
“Després de molts anys d’especialització en cadires d’oficina, aquest febrer vam estrenar una concept store a Barcelona dedicada al mobiliari ergonòmic i a divulgar els bons hàbits posturals. Ens esforcem molt a conèixer el producte per donar la solució més adequada a cada client, segons les seves característiques anatòmiques i necessitats operatives, tant a la feina com en el lleure o el relax. Pel que fa a les cadires d’oficina, vam detectar que es començava a crear una necessitat més àmplia, fora de l’àmbit empresarial, i vam obrir-nos a particulars. En col·laboració amb l’Escola d’Hoteleria Joviat de Manresa i el Celler de Can Roca, hem desenvolupat una cadira per seure confortablement a taula, que ha creat el concepte ergonogastronòmic.”
Emprendre és...
tirar endavant un projecte. Si el consolides bé dins el sistema, et pot generar beneficis.
PEP AGUILERA
PALETTO’S FURNATURE
palettosfurnature.com
VIURE D’UN HOBBY: FER MOBLES DE FUSTA RECICLADA
“El meu hobby, fabricar mobles amb fusta reciclada, va passar a ser la meva feina fa un any després de quedar-me a l’atur (era operador de cabina cinematogràfica). Vaig invertir tot el que tenia i ara venc a partir d’un showroom que tinc a Mercantic de Sant Cugat del Vallès i a través dels contactes que faig per Internet (web, Facebook, Instagram...). A més de clients particulars, em contracten per moblar negocis, com ara botigues i restaurants, ja que el mobiliari fet amb fusta reutilitzada està de moda. Compro palets usats i ara moltes empreses contacten amb mi per desprendre’s de material i me’l donen. L’èxit de l’empresa fa que agafi col·laboradors per feines concretes.”
Emprendre és...
Jugar-me la vida, energia, valor, temps i estalvis –i els de la família–, en realitzar el somni de viure d’una passió.
ADAM GRIFOLL
OVICUO
ovicuo.com
L’AUTOCARAVANA MÉS PETITA DEL MÓN
“Amb Salvador Casablancas, Oriol Ventura, Javier Nieto i Lino Díez treballem junts des de fa anys en arquitectura i disseny. De la nostra afició per la muntanya i el caravàning vam crear un projecte propi amb el repte que suposa comercialitzar-lo. Després de dos anys de treball, l’any passat vam treure al mercat el TravelPack, un equipament que converteix una Renault Kangoo en una autocaravana. Renault ens ajuda a comercialitzar-lo. La idea va ser finalista dels premis Delta al millor disseny de l’any. A l’abril vam treure el TravelBox, que serveix per qualsevol furgoneta petita i va per mòduls (llit, cuina, etc.). Ens agradaria poder vendre aviat a França, on té molta tradició el caravàning.”
Emprendre és...
tenir la possibilitat de treballar en el que m’agrada, de la forma que m’agrada.
MIQUEL OROZCO
BLOGSCAT
blogscat.com
BLOGS GRATUÏTS, PERSONALITZABLES I SENSE LIMITACIONS
“Després de molts anys fent blogs en diverses plataformes, vaig crear BlogsCat perquè no en trobava cap que m’acabés d’agradar, fos molt personalitzable i no tingués limitació de capacitat per penjar documents i imatges. Basada en WordPress, BlogsCat té això a més de ser fàcil, intuïtiva i gratuïta. Ja hi ha més de mil blogs (d’opinió, d’escoles, de botigues...) i va creixent exponencialment gràcies a la difusió que en faig a través de les xarxes socials i de la plataforma PCatalà, que vaig crear també fa un any. De moment la finanço jo i tinc algun patrocinador.”
Emprendre és...
tenir una idea i lluitar perquè es faci realitat..