EMPRENEDORS RACC
SOMNIS QUE ES FAN
REALITAT
Tots ells han escrit a participa@racc.es i ens han explicat el seu projecte.
Ets soci RACC i emprenedor? Anima't i comparteix amb nosaltres el què fas!

Publicarem el teu testimoni a través de les revistes i les xarxes socials del RACC.
Tenen un somni i estan lluitant per aconseguir-lo. Són alguns dels #EmprenedorsRACC, socis RACC que arrisquen el capital i el temps per fer realitat el projecte que els il·lusiona. Te’n presentem alguns. Rutes Pirineus és el web de rutes de muntanya de Lluís Puiggarí. Solucions Geogràfiques i Territori l'empresa on Marc Vila ordena les dades especials. LAVS Jewels el taller de joieria geomètrica d'Anna Vila i Laura Sabatés. I Antiquas és la plataforma de cursos d'humanitats en línia creada per Marta Villanueva.

Per Susanna Ginesta
Anna Vila i Laura Sabatés
LAVS Jewels
lavsjewels.com
JOIERIA MODERNA DE LÍNIES SIMPLES I GEOMÈTRIQUES
“Ens vam conèixer estudiant joieria a l'Escola d'Art del Treball i entre sis persones vam muntar un taller de joieria a Gràcia. Treballant plegades ens vam adonar que a totes dues ens agradava el mateix estil i fa un any vam crear la marca, que s'identifica amb una combinació de modernitat i simplicitat, representada a partir de línies geomètriques i simples. Treballem amb material atípic en joieria, com el metacrilat, l’esmalt i el pigment. És joieria artesana per a la gent jove i té molta acceptació. Cada col·lecció va acompanyada d'un disseny gràfic, que fem en col·laboració amb Hellyestudio. Ens han convidat a participar a l’Off Festival, amb grans marques. El nostre repte és poder viure només d'això”.
Emprendre és...
començar un projecte des de zero amb molt d’esforç i la il·lusió de treballar fent el que t'agrada més.
Lluís Puiggarí
Rutes Pirineus
rutespirineus.cat
TOTES LES RUTES DELS PIRINEUS, EN UN WEB
“Amb el Xavi Armengol –amic de sempre i company d'estudis d'enginyeria industrial– vam detectar que la informació de muntanya que es troba a Internet està poc sistematitzada o bé és d'entitats locals o de blogs d'aficionats. Vam deixar les nostres feines i hem desenvolupat un web molt complet que recull rutes pels Pirineus d'una manera integral i amb els mateixos criteris tècnics. A més de les rutes, que són d'accés gratuït, oferim altres serveis, com ara un carnet d'avantatges per a socis, amb descomptes a molts establiments dels Pirineus, i sortides organitzades amb guies. Estem ampliant l'oferta de serveis amb l'objectiu de poder viure de la nostra passió, que és la muntanya.”
Emprendre és...
atrevir-se a sortir de la zona de confort, a deixar de cobrar un sou, per ser feliç fent una feina que t'apassiona. Et lleves amb il·lusió perquè cada dia fas una cosa que t'agrada.”
Marc Vila
Solucions Geoinformació i Territori
solucionsgeografiques.info
DONAR UN VALOR AFEGIT A LES DADES ESPACIALS
“Som tres geògrafs amb més de 10 anys d'experiència laboral. Vam detectar que moltes entitats tenen o gestionen dades espacials –elements dispersos en el territori, com ara el mobiliari urbà, l'arbrat o les parades d'autobús– que necessiten ser ordenades i que se’ls doti de valor afegit per a la seva gestió. Al gener vam posar en marxa l'empresa a Sabadell i treballem per a empreses públiques, com ajuntaments i diputacions, i per clients privats que tenen dades distribuïdes en el territori, com ara els cellers. Ordenem i sistematitzem la informació amb el component territorial, per això hem desenvolupat aplicacions mòbils amb realitat augmentada i també un visor web per gestionar aquests elements.”
Emprendre és...
crear un negoci teu a partir d'una experiència, buscar un negoci que sigui nou i que el mercat pugui absorbir.
Marta Villanueva
Antiquitas
antiquitas.es
UNA PLATAFORMA DE CURSOS D'HUMANITATS EN LÍNIA
“Coordinava el programa d'estudis del Museu Egipci de Barcelona i quan em vaig quedar sense feina, el gener de 2013, vaig decidir engegar un projecte que tenia al cap fa temps amb una amiga, l’Eva Mellado, totes dues especialistes en egiptologia. És una plataforma de cursos d'humanitats en línia, per als quals no cal tenir coneixements previs. L'ensenyament humanístic en línia encara està verd en aquest país, però creiem que té futur. Pot ser atractiu per a la gent que viu fora de l'entorn urbà. Treballem amb col·laboradors de diversos àmbits d'història de l'art i història antiga. També oferim cursos presencials, conferències, dinamització d'activitats culturals i a l'octubre farem un viatge a Turquia.”
Emprendre és...
Tot i les dificultats, buscar la llibertat i fer les coses com creus que s'han de fer.